Strzałka w dół
Rozwiązania dla gastronomii

W sektorze HoReCa woda wykorzystywana jest nie tylko do urządzeń AGD, takich jak zmywarki i pralki, ale również do pieców parowych czy ekspresów ciśnieniowych. Nie każdy zdaje sobie również sprawę, że woda wpływa na walory smakowe dań, potraw czy gorących napojów.

W kawiarniach czysta i miękka woda odgrywa bardzo ważną rolę – stanowi podstawę smacznej i aromatycznej kawy. Filtry do wody które redukują poziom wapna w wodzie. Usuwa to problem uporczywego kamienia, oleistych plam i zacieków na ściankach naczyń.

W restauracjach woda potrzebna jest przede wszystkim do gotowania i przyrządzania potraw. Jej jakość wpływa na finalny smak dania. Odkładające się złogi kamienia znacznie skracają żywotność sprzętów AGD. Producenci urządzeń do gastronomii nie ponoszą odpowiedzialności za uszkodzenia wynikające ze złej jakości wody.

W hotelach dodatkowo liczy się jakość wody w łazienkach użytkowanych przez gości i pracowników. Lśniące sanitariaty pozytywnie wpływają na ocenę ogólną obiektów hotelarskich. Ważne jest także bardziej ekonomiczne wykorzystanie środków chemicznych (lepiej pienią się w miękkiej wodzie) i skrócenie pracy personelu.

Strzałka w górę